top of page
 • Writer's pictureAgnes Plantalech

3 ALIMENTS PER A LA RETENCIÓ DE LÍQUIDS

Updated: Apr 29, 2020

Els 3 millors aliments diürètics a l'abast de tothom per a poder rebaixar la retenció de líquids i aconseguir eliminar greixos i toxines.La paraula diürètic es refereix a totes les substàncies que quan són ingerides provoquen una eliminació d'aigua i sodi a través de l'orina.

Hi ha alguns aliments vegetals que posseeixen aquesta propietat. Aquests aliments són molt utilitzats per eliminar l'excés de líquid a l'organisme, fomentar l'eliminació de toxines, disminuir la pressió arterial i millorar la circulació sanguínia.


Quan l'organisme reté líquids, pot arribar a ser un estat molt molest, pot donar símptomes com inflor, pesadesa de cames, debilitat general, cel.lulitis i rampes, per exemple.


Hi ha casos que la retenció de líquids ve donada per trastorns, patologies o l'ús d'alguns medicaments.

Seguidament expliquem 3 aliments vegetals que poden ajudar a drenar l'organisme.API (Apium Graveolents)


Un aliment perfecte per picar entre hores amb un gran contingut d'aigua i poques calories


És una hortalissa de la família de les Umbel.líferes o Apiàcies, i és originària de la zona mediterrània. Les plantes d'aquesta família, com per exemple el fonoll, les pastanagues o l'anet, tenen un aroma intens i exòtic.


L'api destaca per ser un aliment molt depuratiu. Conté molt poques calories. Un 90% aproximadament és aigua que acompanya micronutrients com el Potassi, Fòsfor, Calci, Sodi, i Magnesi. L'arrel conté Esparraguina, un oli essencial que potencia l'efecte diürètic.


Destaquen les Vitamines E, C, K i B9. Aporta diferents flavonoides que li donen una activitat antioxidant entre d'altres.


Entre els seus beneficis destaca:


 • Diürètic.

 • Antibacterià.

 • Digestiu.

 • Afavoreix la circulació sanguínia.

 • Ajuda a reduir l'àcid úric.

 • Ajuda a reduir el colesterol.

 • Afavoreix l'eliminació de pedres als ronyons.

 • Redueix la hipertensió.


Com es consumeix


L'api s'utilitza molt per afegir-lo a sopes i brous, a amanides i també per fer-ne sucs o liquats. Aquesta hortalissa dóna un gust molt peculiar als plats i ajuda a realitzar la digestió.


Conté molts oxalats. Si hi ha problemes renals greus, o inflamacions a la bufeta, s'ha de consumir amb moderació.

 


COGOMBRE (Cucumis Sativus)


Un aliment molt refrescant que aporta hidratació a l'organisme


El cogombre és originari del sud d'Àsia. Pertany a la família de les cucurbitàcies, igual que els melons, la síndria, els carbassons i les carbasses. Hi ha moltes varietats de cogombre, però la més utilitzada a Europa, és el Cucumis Sativus.


Aquesta hortalissa conté un 96% d'aigua, i un baix contingut calòric, unes 15 Kcal. per 100 gr.

Aporta minerals com el Coure, Fòsfor, Ferro, Magnesi, Silici i Potassi, aquest últim, activa el funcionament drenant dels ronyons.

Té un alt contingut de Vitamina C, que ajuda a augmentar les defenses. També aporta Vitamina A que protegeix i ajuda al funcionament de les mucoses, la vista, la pell i les ungles i vitamines del Grup B que ajuden al bon desenvolupament cognitiu.Entre els seus beneficis destaca:


 • Ajuda a desintoxicar l'organisme i a reduir la retenció de líquids.

 • Ajuda a baixar pes.

 • Millora la circulació sanguínia i regula els nivells de sucre a la sang.

 • Pot ajudar a reduir els nivells d'àcid úric de la sang.

 • Ajuda a regular el trànsit intestinal i a reparar la mucosa.

 • Disminueix els nivells de colesterol.


El cogombre per les seves propietats i beneficis és un dels ingredients que més s'utilitza a la cosmètica natural i casolana. Nodreix, vitalitza i hidrata la pell.


Com es consumeix


El cogombre es pot consumir de diverses maneres. En general, es menja cru formant part d'amanides o batuts.

Amb els cogombres petits, se'n poden fer conserves per posteriorment menjar-los com a aperitiu o per incorporar-lo a altres plats.


 

ESPÀRRECS VERDS (Asparagus Officinalis)


L'aliment estrella de la primavera per mantenir-se jove


Els espàrrecs són les tiges tendres i joves de la planta esparreguera. Els espàrrecs verds es diferencien dels blancs per la clorofila que porten. Els espàrrecs verds creixen en contacte amb la llum del sol, que és la que els hi confereix aquest color verd. Els blancs son enterrats, i creixen sota terra.


Aquest vegetal està compost per un 92% d'aigua, i igual que l'api, només aporta 18 kcal. per 100 Gr.


Conté Vitamines C i E, el que els fa uns bons antioxidants. També contenen Vitamines del grup B, Vitamina K i Vitamina A. Tenen un component anomenat Esparraguina, que juntament amb l'aigua, afavoreix l'eliminació de líquids, fent dels espàrrecs un potent diürètic.

Són rics en Potassi i Sofre i pobres en Sodi.


Destaca el contingut en Vitamina B9 (Àcid Fòlic), que té propietats rejuvenidores. Contribueix a la creació de cèl.lules noves i a la producció de Globuls Vermells. Molt indicada per embarassades i persones que pateixen anèmia.

Entre els seus beneficis destaca:


 • Ajuda a eliminar líquids.

 • Una bona font de fibra insoluble que ajuda a regular el trànsit intestinal.

 • És saciant i un bon aliat per les dietes per perdre pes.

 • Antioxidant i antiinflamatori.

 • Redueix la hipertensió.

 • Afavoreix a la salut òssea.


Com es consumeix


Hi han moltes maneres de consumir els espàrrecs, com per exemple en amanides, cremes de verdures, com a guarnició de plats proteics o per afegir a liquats.

Els espàrrecs verds, tot i que s'acostumen a consumir cuits, també es poden menjar crus, aprofitant així alguns compostos que són termosensibles.


S'ha de tenir present que conten una quantitat important de purines, les persones que tenen àcid úric i pedres al ronyó, n'han de prendre poques quantitats.

 
216 views0 comments

Recent Posts

See All
bottom of page