top of page
  • Writer's pictureAgnes Plantalech

LA PIPERINA, COMPLEMENT PERFECTE DE LA CÚRCUMA

Updated: Feb 1, 2021

La cúrcuma i el pebre, dos elements exòtics que junts, s'han utilitzat durant segles per a combatre innumerables dolences.


El pebre negre (Piper Nigrum) i la cúrcuma (Curcuma Longa) són unes espècies utilitzades a la cuina pel seu sabor, i en la medicina tradicional des de fa milers d'anys.

Aquestes dues espècies provinents de l'Índia, quan es prenen juntes es potencien els seus efectes terapèutics sobre la salut. Tot i que les dues espècies per si soles tenen grans propietats, la piperina, present al pebre, augmenta l'absorció i la biodisponibilitat de molts altres nutrients. En el cas de la cúrcuma, la piperina, potencia considerablement les propietats de la curcumina.

La curcumina per si sola no arriba bé als teixits i és ràpidament eliminada per l'organisme.
La combinació de les dues espècies, aporta una gran quantitat d'antioxidants que protegeixen les cèl.lules de l'envelliment, prevenint el deteriorament cognitiu que pot donar malalties degeneratives com l'Alzheimer. Frena la progressió de les metàstasis, afavoreix el sistema immunològic, hidrata i protegeix la pell. Es potencien les propietats antiinflamatòries i digestives.

Ajuda a una millor absorció de nutrients, a eliminar gasos, a protegir l'estómac i a millorar algunes patologies.


L'efecte sobre el sistema digestiu és degut al fet que la cúrcuma augmenta la producció de la bilis ajudant a que el fetge funcioni correctament. És per aquest motiu que es recomana per a reduïr el colesterol.

Tant la piperina com la curcumina, tenen un efecte analgèsic que ajuda a combatre el dolor.

Aquestes dues espècies juntes també influeixen sobre el sistema hormonal augmentant els nivells d'endorfines, dopamina i serotonina, hormones directament relacionades amb l'estat d'ànim.Per tant prendre juntes aquestes dues grans espècies, ens ajudarà al dia a dia a mantenir un bon estat de salut tant físic com mental.


 

18 views0 comments

Recent Posts

See All
bottom of page