top of page
  • Writer's pictureAgnes Plantalech

MÉS QUE LA SAL

Un dels condiments predilectes per donar sabor als nostres plats és la sal. Però, i les espècies? Cada vegada sembla que trobar-ne a les receptes és més habitual.L'OMS recomana reduir el consum de sodi a menys de 2g/dia que equival a uns 5g de sal en adults. La sal se l'acusa de poder contribuir a patir hipertensió arterial que pot derivar a cardiopaties i accidents cerebrovasculars.

S'estima que si es reduís el consum d'aquest condiment alimentari o additiu, es podrien evitar uns 2,5 milions de defuncions a escala mundial cada any.


Una alternativa per reduir aquest consum, són les espècies. D'espècies n'hi ha moltíssimes de diferents que estan a l'abast fàcilment i que provenen de diferents zones d'arreu del món, cada zona amb les seves particularitats.
Les espècies poden ser un condiment perfecte pels nostres plats.

En general, al dia a dia, no tenim gaire temps per dedicar-nos a cuinar grans receptes.

La cuina senzilla i sana a vegades pot fer-se monòtona, però si li afegim un toc especiat, ens pot donar molta diversitat i alegria als nostres plats.

Les espècies aporten als plats diferents aromes, alguns amb un toc exòtic i peculiar, que depenent de les que s'utilitzin i de la quantitat, poden donar uns sabors molt subtils o molt intensos.


Algunes de les espècies més conegudes i que podem trobar fàcilment són: pebre negre i en totes les seves varietats, safrà, canyella, comí, nou moscada, coriandre, cúrcuma, gingebre, caiena, clau i fonoll.


Moltes d'aquestes ens fan els plats més nutritius, saborosos i desitjables.Acostumar-nos a cuinar amb algunes d'elles, ens ajudarà a descobrir un estil de cuina senzill i ràpid que es pot ajustar a molts paladars.


 

#espècies #condiment #platsaludables #sal #hipertencióarterial #saborsdelaterra #receptesenzilles #cuinafacil #cuinasaludable #cuinaconscient #sabrosos #colors

Recent Posts

See All
bottom of page