top of page
  • Writer's pictureAgnes Plantalech

PROTECTORS D'ESTÓMAC NATURALS

Hi ha alguns aliments i substàncies naturals que poden ajudar a pal.liar diferents molèsties digestives.


Les molèsties en el sistema digestiu, acostumen a ser molt comunes, ja sigui per males digestions, una alimentació incorrecta, per una gastritis o una llaga, entre altres.

L'acidesa estomacal i el reflux, per a moltes persones és habitual i utilitzen protectors d'estómac sense cap prescripció mèdica.


A continuació presentem alguns remeis naturals que poden ajudar a prevenir o a calmar, en moments puntuals, aquestes molèsties digestives.


  • Gel d'àloe de vera


El gel de l'Aloe de vera combat l'acidesa i és cicatritzant. Regenera la mucosa intestinal i ajuda a cicatritzar les ferides produïdes per úlceres.

Se li atribueixen propietats antiinflamatòries i ajuda afavoreix el trànsit intestinal.Com es pren: 20-30 mililitres abans dels àpats principals.


No s'ha d'accedir la dosis recomanada perquè podria ser contraproduent causant molèsties digestives i diarrea.  • Regalèssia


La regalèssia pot ajudar a eliminar l'acidesa de l'estómac recobrint-lo amb un gel protector. Evita els malestars que provinguin del sistema digestiu com el reflux o els espasmes. Té una funció antiinflamatòria que ajuda a millorar les úlceres gàstriques.Com es pren: Tintura- 500 mg/dia repartits en 3 vegades.

Infusió- després dels àpats principals.En el cas que hi hagi HTA, estaria contraiindicada, ja que fa pujar la pressió arterial.  • Vinagre de poma


El vinagre de poma ajuda a calmar el reflux i afavoreix la digestió neutralitzant l'acidesa.Com es pren: 1 cullerada sopera amb aigua abans dels àpats.  • Papaia

La papaia neutralitza l'acció dels àcids afavorint la digestió de les proteïnes.

És molt adequada quan es pateix de gastritis, hèrnia de hiatus, pirosis o acidesa. Té una acció suavitzant i antisèptica de les mucoses digestives.Com es pren: es pot consumir abans dels àpats per preparar l'estómac per la digestió, o una estona després si hi ha mal estar digestiu per un àpat molt abundant.  • Suc de patata/Suc de col cru

Tant el suc de patata cru com el suc de col cru, són dos grans cicatritzants de l'estómac i calmen la mucosa gàstrica quan hi ha irritacions o està malmesa.

El suc de col destaca especialment quan hi ha úlceres.Com es pren: 1 cullerada sopera després dels àpats principals.No es recomana prendre el suc de patata durant gaire temps prolongat pel seu contingut de solanina.
 

41 views0 comments

Recent Posts

See All
bottom of page