top of page
  • Writer's pictureAgnes Plantalech

REDESCOBRINT L'OLI DE COCO

Updated: Apr 24, 2020

"Un gran aliat per la nostra cuina"




A diferència del que es creia fa uns anys, l'oli de coco no es consideraria una grassa perjudicial pel nostre organisme, sinó tot el contrari. Sempre que estiguem parlant d'un oli de coco Verge Extra ,a ser possible ecològic, ja que aquest és obtingut directament de la polpa fresca del coco mantenint així totes les seves propietats nutritives.


És un àcid gras saturat de cadena mitjana. El que el fa una alternativa molt saludable.

Al ser de cadena mitjana, és el que el diferència d'altres grasses saturades, ja que la grassa no queda com a reserva de greix corporal, sinó, que es crema com a energia de forma immediata.


S'atribueix a l'oli de coco verge extra, diverses propietats antivirals, antimicrobianes, antiinflamatòries i cardioprotectores. Estimula el metabolisme energètic i és saciant, per aquest motiu es recomana en dietes per a baixar el pes.

També és un bon aliat per a disminuir els danys cognitius en malalties degeneratives, com més ara l'Alzheimer.


L'oli de coco és molt emprat també dins el món de la cosmètica, ja que aporta grans antioxidants i vitamines beneficioses per diferents tipus de problemes cutanis com ara els èczemes, psoriasis, i altres afeccions a la pell. També molt apreciat en l'estètica per les seves propietats en la prevenció d'arrugues i flaccidesa.




Utilització


A la cuina:


  • L'oli de coco aguanta molt bé les temperatures de cocció, amb el seu punt de fumeig a 177º, que és quan l'oli s'oxida i comença a ser nociu. Com a exemple, l'oli d'oliva extra verge, un altre gran aportador de grasses imprescindibles té el seu punt de fumeig és a 160º.

  • Perquè tingui un efecte terapèutic, es recomana consumir-ne de 30 a 40 ml al dia (dues cullerades soperes) al dia segons el tractament

  • Gràcies a l'àcid Làuric que porta l'oli de coco i es troba present en la llet materna, les mares, durant l'embaràs i la lactància, poden consumir tranquil.lament aquest producte, sempre que sigui extra verge i biològic.

  • Per cuinar es pot utilitzar tan en calent per a fer plats al forn, saltats, i pastisseria, com en fred per a amanir (es pot barrejar amb altres olis vegetals), en cremes de verdures per afegir al final, batuts energètics.


Es pot utilitzar com a part de l'alimentació dels nadons, ja que aporta moltes propietats beneficioses i positives en l'aplicació tant interna com externa.



En la cosmètica:


  • Per a realitzar mascaretes facials i capil.lars

  • Per a cicatritzar ferides i desinfectant.

  • Per a la caspa.

  • Per la hidratació de la pell dels nadons i prevenir irritacions.

  • Com a relaxant amb una culleradeta d'oli en l'aigua del bany tant per als més adults com per als nadons.


En altres posts, trobareu algunes receptes de cuina curioses i saludables, on l'oli de coco juga un paper molt especial en l'elaboració del plat.


31 views0 comments

Recent Posts

See All
bottom of page